Technicles windtunnel

De Technicles windtunnel is een prachtig didactisch hulpmiddel bij verschillende lessen en projecten. Het wordt vooral gebruikt om verschijnselen bij luchtstromingen te onderzoeken en te testen.

Leerlingen kunnen met de windtunnel heel goed leren om ontwerpen te verbeteren door ze uit te proberen. In Techniek Next zijn lessen gemaakt over windturbines en de luchtweerstand van voertuigen. De praktische resultaten geven de leerling snel en duidelijk feedback over hun leren en vaardigheden. Leerlingen zijn er gek op. Elke test-’run’ geeft een waarde die gemakkelijk kan worden omgezet in een cijfer. Leerlingen gaan daarna direct verbeteren en opnieuw testen.

De windtunnels blijken als leermiddel een hoog ‘huisdiergehalte’ te hebben: ze geven de leerlingen meteen terug wat ze er zelf aan inzet instoppen. Als leraar kost het je vaak moeite om een leerling te bewegen een opdracht of een werkstuk te verbeteren. Met een windtunnel hoef je als docent echt geen moeite te doen. Dezelfde leerlingen verdringen zich voor de meetopstellingen, om meteen te zien welk effect hun inspanningen heeft. “Leren door doen” in optima forma.

De Technicles Windtunnel is nu onderdeel van Techniek NexT. Zowel de docentenhandleiding als de werkbeschrijving om een windtunnel te maken maken deel uit van de Extra Opties, die voor licentiehouders beschikbaar zijn. We maken echter graag een uitzondering voor wie alleen geïnteresseerd is in beide documenten. Voor € 49,50 sturen we u beide documenten toe. Maak het bedrag over op ING 6862772 van Stichting Technicles ovv 'Windtunnel' en uw e-mailadres. Wilt u eerst meer weten over de windtunnel? Stel uw vraag door middel van het contactformulier.